Salade van gebakken zoete aardappel met geitenkaas en granaatappel

Heel wat mensen die op hun eten willen letten, zoeken hun heil bij salades. Helaas is de interpretatie van dit gerecht vaak eentonig en saai. De vergelijking met ‘konijnenvoer’ is ook jou waarschijnlijk niet vreemd. Wel, daar wil ik graag verandering in brengen!

Deze warme salade is rijk van s
maak en vullend (nog zo een punt waar veel andere salades niet in slagen). Zoete aardappel – ook wel bataat genoemd – bevat namelijk een grote hoeveelheid voedingsvezels. Dit zorgt ervoor dat de (complexe) koolhydraten traag verbranden en je bijgevolg langer een vol gevoel geven. Een echte aanrader voor wie wat kilootjes wil verliezen dus!

salade-geitenkaas-zoete-aardappel

Door het verwerken van de gebakken knol in deze salade, is dit een gerechtje  dat je ook op koudere dagen zeker kan bekoren. De granaatappelpitjes geven dan weer een frisse toets aan het geheel! En je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig. Waar wacht je nog op?

Ready. Set. Cook!

BENODIGDHEDEN (1 persoon)

  • rucola
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 grote plak geitenkaas
  • granaatappel

BEREIDING

Snij de zoete aardappel in frietjes en bak ze met een scheutje olie beetgaar in de pan. Kruid met peper en zout. Wanneer gaar, dresseer de frietjes op een bedje rucola. Kruimel er met je handen de geitenkaas overheen en werk af met de granaatappel-pitjes.

Zo simpel is het! Klaar in een wipje en toch super lekker. Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s