Chili con Carne

Ik hou van de wereldkeuken, en ook Mexicaans passeert af en toe de revue. Mijn favoriet is zonder twijfel nacho’s met Chili Con Carne. Dit neerpennen alleen doet mij al weer watertanden! Vandaag vertel ik je hoe je Chili Con Carne kan maken à La Sophiette, en hopelijk geniet jij er even veel van als ikzelf! Het is super gemakkelijk, en enkel het laten sudderen van dit stoofpotje vraagt tijd. Ideaal toch? We beginnen eraan:

Versie 2

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 350 gr rundsgehakt
  • 1 uien fijngehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 300 gr rode bonen
  • 2 blikken tomaat in blokjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1/4 verse chilipeper (of naar eigen voorkeur)
  • Zeezout en peper
  • 1 blokje rundsbouillon

IMG_6443

Bereidingswijze
Verhit in een ketel wat olijfolie en fruit hierin de ui aan. Voeg hierbij de komijn, paprikapoeder en heel heel fijn gehakte chilipeper (ben je niet zeker over de pikantheid van de peper kan je achteraf altijd nog wat tabasco bijdoen naar smaak).

Voeg vervolgens het gehakt toe en bak gaar. Hak met een spatel in de pan zodat er geen grote brokken gehakt samenblijven. Op die manier krijg je op het einde een mooi geheel.

Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en bak deze kort mee.Laat de chilibonen uitlekken (niet spoelen) en doe ze samen met de tomatenblokjes in de pan.

IMG_6446 (1)

Verbrokkel ten slotte een bouillonblokje in de stoofpot, breng op smaak met wat grof zeezout en maal er wat peper bij.

Laat het geheel ongeveer 20 minuten stoven op een zacht vuur, of tot het de gewenste consistentie heeft.

Ik vind het heerlijk om te serveren met naturel nacho’s of tacoschelpje, wat zure room, gemalen kaas en een schepje verse guacamole. Ook met rijst en frisse zure room is dit gerechtje top! Buen apetito !

Voor de vegetariërs onder ons: Je kan het gehakt ook weglaten, dan heb je chili sin carne.

Advertenties

3 gedachtes over “Chili con Carne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s