Pad Thai

There’s a heaven on earth: Thai House Leuven. Or how I like to call it: Alma Thai. Ze serveren er de lekkerste Pad Thai die ik al ooit gegeten heb. Helaas voegen ze daar heel wat geraffineerde suiker toe aan hun gerechtje, zoals je kan zien dankzij hun open keuken. Ik heb het daarom al verschillende keren proberen namaken op een meer verantwoorde manier, maar altijd zonder succes. Tot vorige week! Hoe ik dat deed ontdek je hieronder.

IMG_6376

INGREDIËNTEN (2 personen)

  • 120 gram rijstnoedels
  • Tofu
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eitje
  • rode ui
  • Gemberpoeder
  • Kurkuma
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • Groenten: Je kan hierbij opteren voor een zakje wokgroenten met wat extra shiitake champignons. Wil je liever je groentjes vers kopen, kies dan voor chinese kool, pijpajuin, sojascheuten, shiitake champignons en een fijngeraspte wortel.

INGREDIËNTEN SAUSJE

  • sap van 1 limoen
  • 2 koffielepels verse honing
  • 4 eetlepels pindakaas of andere (zelfgemaakte) notenpasta
  • 2 eetlepels sojasaus

GARNERING

  • koriander
  • handgemalen/-gehakte ongezouten pindanootjes of cashewnoten
  • sesamzaadjes

BEREIDING

Om het koken makkelijker te maken bereid ik meestal eerst het sausje. Doe het limoensap, de honing, de notenpasta en sojasaus in een sauspannetje en verwarm op een zacht vuurtje. Blijf roeren tot het een smeuïg geheel wordt en zet even opzij.

Doe een lepel kokosolie in een pan en laat heet worden. Breek het eitje hierin. Maak met een spatel eerst het eiwit kapot en daarna het eigeel. Zet nog even opzij bij de saus.

Kook de rijstnoedels volgens de instructies op het pakje en roer af en toe. Wanneer gaar, giet ze dan af. Het is belangrijk ze even af te spoelen onder koud water, anders garen ze verder en wordt het een kleverige brij. (Let op: time het koken van de noedels zo dat ze niet te lang opzij staan, anders krijg je hetzelfde resultaat.)

Verhit weer wat kokosolie in een grote wokpan. Snij de tofu in fijne, langwerpige blokjes en bak goudbruin in de olie, samen met de versnipperde ui en geperste knoflook. Doe hierna de fijngesneden groentjes erbij (de sojascheuten hou je voor later) en bak kort gaar. Kruid met gemberpoeder, kurkuma en bouillonblokje.

Roer de saus door de groentjes. Meng daarna ook de noedels onder het geheel en voeg een handje sojascheuten en het ei toe. Laat nog even garen op een matig vuurtje en serveer met fijngehakte koriander, handgemalen noten en sesamzaadjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s