Coeur de Boeuf Bruschetta

Bruschetta: de koningin der boterhammen. Het is een heerlijk Italiaans gerechtje dat je kan serveren als voorgerecht, maar ook makkelijk in elkaar kan steken voor een lichte lunch. Het is zo zuiver, maar toch vol van smaak. Ik ben er dol op!

bruschetta

Ik gebruik voor dit recept graag coeur de boeuf. Dat zijn grote, wat gek uitziende tomaten die het voordeel hebben dat ze minder waterig en minder zuur zijn dan de gewone tomaat. Als je de groente gaat halen in de winkel, laat je da niet afschrikken als de tomaat nog niet volledig dieprood is. Deze tomaten rijpen immers van binnen naar buiten. Wat wel belangrijk is, is dat de tomaat stevig aanvoelt. Qua bewaring hou je ze het best uit de buurt van de koelkast, omdat ze in die koude hun heerlijke aroma wel eens kunnen verliezen.

Augustus tot oktober zijn topmaanden voor deze lekkernij, maar gelukkig kan je ze de hele zomer lang al vinden bij je groenteboer. Dus maar snel aan de slag!

BENODIGDHEDEN (per persoon)

  • 1 coeur de boeuf tomaat
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • peper en grof zeezout
  • een 5 tal basilicumblaadjes
  • 1 klein ciabattabroodje, pistolet, stokbrood, …

BEREIDING

Zoals beloofd is het heel simpel. Je snijdt je tomaat in kleine blokjes. Ontpitten hoe met een coeur de boeuf tomaat niet, aangezien die bijna geen pitjes bevat. Vervolgens pel je de look en pers je die bij de tomatenblokjes. Doe je er nog een geutje olijfolie over en kruid je met peper en zout. Versnipper er ten slotte nog de basilicumblaadjes over. Even roeren en klaar is kees!

Snijd je broodje in twee. Even de toaster in en dan beleggen met de heerlijk geurende tomatensalsa. Serveer als het broodje nog lekker warm is en de salsa op kamertemperatuur. Zo komen de smaken het best tot hun recht! Buon appetito!

Advertenties

Een gedachte over “Coeur de Boeuf Bruschetta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s