Griekse couscous

Geen betere lunch op een warme dag dan een mediterraans gerechtje! Ben je van dezelfde mening? Probeer dan deze zomer zeker eens deze Griekse couscous met halloumi. Sinds ik deze Cypriotische kaas ken ben ik echt fan! Het is vrij zout van smaak en met een smeltpunt dat heel wat hoger ligt dan andere kazen. Daarom is hij perfect om warm te eten, want je kunt hem lekker bakken of grillen zonder dat hij uitloopt. Zeker het ontdekken waard!

Halloumi is niet echt makkelijk te vinden. Je kan hem op bestelling krijgen in de meeste kaashandels, of gewoon in de supermarkten Delhaize.

11206030_10205856350841523_3814306018727595847_n

INGREDIËNTEN (2 personen)

  • 200 gram couscous
  • 200 gram halloumikaas
  • 150 gram zwarte olijven
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 1/2 citroen
  • gemalen peper
  • 3 eetlepels olijfolie

BEREIDING

Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking (voor mij was dat 1 minuutje in kokend water). Snij de halloumi-kaas in dikke plakken en bak ze (in een grillpan) goudbruin aan beide kanten. De kaas smelt niet, dus wacht daar zeker niet op.

Halveer de olijfjes en snij de zongedroogde tomaatjes in stukken. Voeg hier de uitgelekte couscous bij, overgiet met olijfolie en het citroensap en meng alles onder elkaar.

Dresseer door er de plakjes halloumi-kaas bij te leggen en er wat verse peper over te malen. Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s