Bloemkoolcouscous

Deze creatie ontstond eigenlijk toevallig toen ik alleen thuis was en de koelkastinhoud er vrij hopeloos bijlag. Met wat creativiteit kom je echter ver, en toen ik dit gerechtje nog eens opnieuw maakte voor mijn test-panel waren de reacties lovend. Dus ever since staat deze bloemkookcouscous geregeld op het menu. Nu jullie in de blog-o-sphere nog!

Naamloos

INGREDIËNTEN

  • 1 grote bloemkool
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • pompoen-/zonnenbloempitten
  • hazelnootolie
  • peper en zeezout

BEREIDING

Snij de roosjes van de bloemkool. Sla deze beetje bij beetje tot korreltjes in je blender. Doe niet alles ineens om te voorkomen dat de bloemkool een pap wordt en om ervoor te zorgen dat alle stukjes ongeveer even groot zijn.

“Pof” de pitten in een pan met wat hazelnootolie. Wanneer goudbruin laat je ze even uitlekken op een velletje keukenpapier. Stoof ondertussen de in schijfjes gesneden champignons. Doe hier de bloemkoolcouscous bij en bak tot hij beetgaar is. Indien nodig kan je er nog een scheutje hazelnootolie bij doen. Kruid af met wat grof zeezout en gemalen peper.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s