Havermoutcrumble met rode vruchten

THIS is breakfast as it’s supposed to be!

10356724_10205373616413464_2246736609724602477_n

I have a confession to make: eigenlijk maakte ik dit als een portie voor 2 personen, maar aangezien Le Boyfriend uitsliep heb ik stiekem de hele schotel zelf opgegeten. Zoooo lekker!

De warme vruchten zijn zalig om de dag te beginnen! Voor mij geeft het een gevoel van pure luxe! De havermoutcrumble is zacht en krokant tegelijk, een ideale combinatie! Je maakt het misschien als ontbijt, maar ik ben er zeker van dat je er tegen dat het tijd is voor een vieruurtje hier terug naar snakt!

De zomervruchten in dit gerecht bevatten bovendien een bom van essentiële voedingstoffen en zijn bijzonder rijk aan vitamine C en antioxidanten!

Ik gebruikte verse vruchten, maar die kunnen in de winter nogal duur zijn. Je kan daarom even goed kiezen voor diepvriesbessen (Wel best eerst ontdooien! Het sap mag mee in het ovenschaaltje.)

INGREDIËNTEN

  • 500 gram rode vruchten (aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen)
  • 7 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 à 3 eetlepels honing

10999430_10205373616733472_7791531320618074822_n

BEREIDING

Snij de vruchten en verspreid ze over een ovenschaaltje.

Meng de havermout, chiazaad en honing tot alles mooi aan elkaar hangt en verspreid over de rode vruchten.

Schuif voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Zo eenvoudig is het! Geniet ervan 😉 I know I did!

Advertenties

2 gedachtes over “Havermoutcrumble met rode vruchten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s