Aubergine “Cannelloni” met spinazie en ricotta

Ik ben gek op cannelloni, maar dan kan mijn “lijn” natuurlijk niet al te vaak aan. Tijd om een healthified versie te maken! Het deeg verving ik door fijne plakjes aubergine. Je kan dit gerechtje op zich eten als hoofd- of voorgerecht of als bijgerecht serveren bij een stukje vlees of vis.

1509291_10205205624173763_7384814425363160137_n

BENODIGDHEDEN (+/- 10 rolletjes)

Rolletje:

  • 1 grote aubergine

Vulling:

  • 250 gr bladspinazie
  • 100 gr ricotta
  • 1 ei
  • zeezout, peper en nootmuskaat

Tomatensaus:

  • 200 gram tomatenblokjes (in blik)
  • klein conservenblikje tomatenconcentraat
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • laurier
  • zeezout en peper

Afwerking

  • geraspte parmezaan

BEREIDING

  1. Begin met het maken van de tomatensaus. Als je deze een dag op voorhand maakt is hij meestal nog lekkerder. Snipper de ui fijn en pers de knoflook en fruit dit in wat olijfolie. Voeg daarbij de tomatenblokjes en het tomatenconcentraat. Kruid af met peper en zout. Laat de saus een 15 à 20 minuutjes pruttelen met het blaadje laurier erin. Wanneer de saus klaar is kan je hem eventueel mixen (verwijder dan wel eerst het laurierblaadje!).
  2. Terwijl de saus op het vuur staat snijd je de aubergine in fijne plakken van ongeveer een 0,5 centimeter. Dit kan je met een mes, maar met een mandoline is het net iets makkelijker. Leg de plakjes op een ovenplaat, besmeer met een beetje (kruiden)olie en kruid met peper en zout. Plaats deze een 7-tal minuutjes onder de grill op 180°C.10998880_10205205631813954_548943257944244356_n
  3. Verkruimel de ricotta, voeg het eitje toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Was de spinazie en laat hem slinken op een zacht vuurtje in een grote pot. Wanneer de blaadjes geslonken zijn giet je ze af, spoel met koud water en knijp goed uit. Hak daarna de blaadjes grof en voeg ze bij de ricotta. Nu alleen nog goed mengen en de vulling is klaar.10378945_10205205631333942_3892313379895559983_n
  5. Leg een eetlepel vulling op iedere plak aubergine en rol op. Schik in een ovenschotel waarvan je de bodem eerst bedekt met een laag tomatensaus. Garneer met geraspte parmezaanse kaas. 
  6. Bak 25 minuutjes af in een voorverwarmde oven van 200°C.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s