Chocolademuffins

10931456_10204975514261159_5706949533198692609_n

Tijdens de examens mag je jezelf al eens verwennen. Vandaar deze heerlijke chocolademuffins die ik afgelopen examenperiode maakte!! Ze bevatten helemaal geen geraffineerde suikers, maar zijn net zo lekker als gewone muffins! Vijgen, geweekt in water en daarna gemixt tot een pasta zijn een perfecte suikervervanger! De kleine pitjes uit de vijgen geven bovendien een verrassende toets door de knapperigheid.

Weetje: vijgen zijn hét middeltje tegen spijsverteringsproblemen door de vele vezels die het bevat!

De muffins zijn ook heerlijk “moist”. Dus niet van die droge boel! Perfect als ontbijt of lekker tussendoortje!

Ingrediënten

  • 200 gram boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • een snuifje zeezout
  • 75 gram rauwe cacao
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • vanille-aroma
  • 180 gram gedroogde vijgen (ontpit)
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 100 ml water (lauw tot warm)
  • 90 gram kokosolie

Bereiding

Week de gedroogde vijgen in warm water.

Doe alle droge ingrediënten – het boekweitmeel, bakpoeder, zeezout, cacao, kokosbloesemsuiker en vanille-aroma –  in een kom en meng door elkaar.

Mix ondertussen de natte ingrediënten – bananen, ei, water en kokosolie – tot een homogeen mengsel. Giet de vijgen af en ontdoe ze van eventuele restjes van het steeltje en mix ze tot een pasta.

Voeg nu alles samen en meng goed. Giet het deeg vervolgens in de vormpjes (ongeveer 2 flinke lepels). Bak de muffins 35 minuten af in een voorverwarmde oven van 180°C. Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s