Bloemkool op z’n mediteraans

Hoi luitjes, hier ben ik weer!

Vandaag heb ik voor jullie het recept van heerlijke ‘Bloemkool op z’n mediteraans’! Het is heerlijk en eenvoudig. Bovendien kan je het warm, lauw of koud eten. Dit wordt dus iets dat je best een “beetje” te veel maakt, om er de dag nadien heerlijk van te smullen. Perfect voor op een picknick of als het weer zomer wordt.

10387483_10205100377102652_927949076406403733_n

Ik ontdekte het receptje in mijn proces van wat koolhydraten uit mijn dagelijkse voeding te schrappen. Dan kan voeding snel saai worden. Het is dus een kunst om het boeiend te houden, waardoor wat koolhydraten hier en daar opgeven helemaal geen opgave meer is.

Bloemkool zit boordevol vitamine C. Als je er nog maar een 125 gram van eet zou dat al voldoen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Maar er is nog een hele waslijst van zaken waar het goed voor is: de spijsvertering, tegen insulineresistentie, obesitas, prikkelbaredarmsyndroom, ontstekingen van het maag-darmkanaal en ga zo maar door.

Dus als de bliksem de keuken in en koken maar!

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 1 grote bloemkool
  • 40 gram rucola
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • Peper en wat zeezout
  • Optioneel: bieslook

10959851_10205100377702667_3470205402459807205_n

BEREIDING

Verdeel de bloemkool in ongeveer even grote roosjes (niet te klein; diameter van +/- 4 à 5 cm).

Kook de roosjes in ongeveer 8 minuten gaar in een grote kookpot met wat zout in het water. Giet de bloemkool af en schrik hem daarna even onder koud water (anders kookt de bloemkool verder en is je gerechtje niet meer knapperig).

Prak de bloemkool met een puree-stamper of een vork. Ik maak het niet te fijn, maar dit kan je doen naargelang je het het liefst hebt.

Snijd de rucola grof en laat de tomaatjes uitdruipen op een stukje keukenpapier. Snijd daarna ook de tomaten in stukjes en meng deze met de rucola door de bloemkool.

Kruid af met peper en zout, en eventueel wat bieslook. Serveer warm, lauw of koud!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s