Flaugnarde van Bramen

10561738_10203745551752865_4589590869353493917_n

Dit is zo een lekker licht dessertje of vieruurtje! Zonder geraffineerde suikers of gluten. Zelf vind ik het het lekkerste koud, maar het wordt ook vaak lauw geserveerd.

Flaugnard is een soort clafoutis, maar clafoutis wordt traditioneel gemaakt met kersen. Ik koos voor bramen vanwege het hoog gehalte aan anti-oxidanten (het bestrijden van o.a. kanker) en vitamine C (voor een hogere algemene vitaliteit en versterking van het immuunsysteem).

BENODIGDHEDEN  voor 4 personen

– kokosolie om de bakvorm (+/- 25cm x 18cm) mee in te vetten

– 3 eieren

– 75 gram amandelmeel

– 250 ml (hazelnoot)melk

– 2 el honing

– vanille extract/aroma

– snuifje zee- of himalayazout

– 250 gram bramen (liefst vers, maar in de winter kan het ook uit de diepvries)

10563150_10203745550632837_5240128710611661174_n

BEREIDING

Warm de oven voor op 180 °C.

Klop de eieren los met de melk. Voeg vervolgens het amandelmeel, de honing, vanille en het zout toe en klop het op tot een luchtig beslag

Vet de bakvorm in en verspreid het fruit over de vorm. Giet vervolgens het eiermengsel in de vorm en bak goudbruin in 45 minuten.

Simpeler kan haast niet! 10513536_10203745553192901_4062822931309633622_nTip: Je kan voor het serveren nog even garneren met kokosrasp voor een mooi resultaat!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s