Vanille Yoghurt met Rabarbermoes

Als je op zoek bent naar een licht ontbijtje of tussendoortje is dit iets voor jou! Zelfs als je niet zo een yoghurt fan bent. De vanille-smaak maakt dit “gerechtje” namelijk iets helemaal anders.

Een tijdje geleden is Alpro Soya uitgekomen met een lijn “Mild & Creamy”. Het is een romige, plantaardig yoghurt die verkrijgbaar is in verschillende smaken. Ik koos hier  voor de vanille-variant. Als je het alleen eet heeft het die typische yoghurt (na)smaak, maar samen met rabarbermoes heeft het – naar mijn smaak – veel weg van een “light” crème anglaise. Ook een echt lekker dessertje dus! Zeker iets voor zoetekauwen op dieet!

1560622_10203629016479556_1435181272343593357_n

Rabarbermoes

– 3 stengels rabarber

– 200 gram aardbeien

– kokossuiker, stevia, gewone suiker … naar eigen smaak. Hou je van zoet dan doe er wat meer bij, heb je liever zuur dan doe je minder.

Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm en doe ze in een kookpot op het vuur. Snij de kroontjes van de aardbeien en halveer deze. Voeg bij de rabarber. Laat het fruit doorkoken met een deksel erop en roer regelmatig. Zorg ook dat – zeker in het begin – het vuur niet te hoog staat. De moes is klaar wanneer er geen stukjes meer in te zien zijn en de rabarber een dradige structuur gekregen heeft.

Je  kan de moes invriezen als het te veel is om in 1 keer te gebruiken (of je kan natuurlijk ook een kleinere hoeveelheid maken). Wat je wil gebruiken doe je in confituurpotten. Doe de moes in de potten wanneer het nog warm is en doe er meteen de deksel op. Is je potje niet helemaal vol, zet de pot dan ondersteboven. Op die manier sluit het zich vanzelf luchtdicht af en bewaart het langer. Bovendien bewaar je de moes best in de koelkast.

Je kan de moes gebruiken als topping bij yoghurt zoals ik hier heb gedaan, maar je kan het bijvoorbeeld ook gebruiken als basis voor een (gezonde) rabarbercrumble of bij je havermout. Altijd leuk om een voorraadje in de vriezer te hebben staan. Be creative!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s